Thursday, June 7, 2012

cuti tengah tahun (part 2)

minggu ke 2 kita balik ke kajang semula...

misi lama yang masih belum selesai tu ialah kerja-kerja mengubahsuai rumah...besarkan dapur...

untuk menyempurnakan misi ni, kita tak upah orang pun...buat sendiri...tok abah jadi ketuanya..dibantu oleh pakcik-pakcik tasneem..

projek ni mula dari tahun lepas lagi..cuti hujung tahun lepas...lama kan??hehe..projek ni jalan masa cuti je..tu yang lambat siap..tok abah bukan tukang yang mahir..tapi tok abah pandai la sikit-sikit hal2 pertukangan ni..jadi boleh la buat sendiri..upah orang mahal!!

tasneem makin aktif...ummi pula makin lelah..wat keje lambat je siap..sebab kepenatan..kelelahan..buat sikit rehat..buat sikit rehat...hehe

tasneem rajin "mengemas"..ummi pun "rajin" juga mengemas...jadinya boleh banyangkan macam mana keadaan rumah sekarang..dengan status under construction lagilah bertambah-tambah "bersih" rumah...rasa macam nak gajikan bibik je..

rumah ni nak kena siap cepat..kalau boleh dah dalam keadaan bersih tersusun dan memuaskan sebelum keadaan ummi jadi lebih mengah..huhu...begitulah target ummi...lagi pun bulan 9 ni insyaallah cik anne nak kahwin..jadi masa tu pastinya ramai saudara mara yang datang..nak tumpang tidur dan sebagainya..jadi persediaan awal adalah penting..

lebih kurang begitulah cuti kita..

2 comments:

  1. ni yg nak panggil buat BAi jugak nih heeh..untung orng pandai kemahiran hidupkan..

    p/s: rase rugi tak ambek course KH dulu heheh

    ReplyDelete

jgn malu2..sila lah tulis dengan gembira (^_~)